[ad_1]
این ترشحات طبیعی است و درمان نمیخواهد
ترشحات در خانمها به 2 گروه فیزیولوژیک و پاتولوژیک تقسیم میشود. ترشحات فیزیولوژیک معمولا از شروع اولین قاعدگي تا یائسگی به علت تخمکگذاری ایجاد میشود که شفاف، بیرنگ و كمي کشدار است و در حدود روز 10 تا 18 سیکل عادت ماهانه میزانشان افزایش پیدا میکند. در حقیقت این ترشحات «استروژنیک» نامیده میشود و نشانهای از تخمکگذاری است. حتی گاهی اوقات مقدارشان آنقدر زیاد است که فرد را به شک وامیدارد و مجبور میشود به مطب مراجعه کند درحالی که این ترشحات هیچ خطری ندارد.

خود درمانی کنیم یا نکنیم؟!
اگر ترشحات فیزیولوژیک، بدون بو، شفاف یا سفید باشد نیازی به مراجعه پزشکی وجود ندارد. کسانی که ترشحات خیلی روشن سفیدرنگ به هم چسبیده و پنیری و بدون بو و یک مختصر خارش دارند میتوانند بدون مراجعه به پزشک 7 شب از داروی ضد قارچ موضعی کلوتریمازول استفاده کنند اما اگر خوب نشدند بهتر است دیگر این درمان را ادامه ندهند و به پزشک مراجعه کنند.
به علائم دقت کنید
ترشحات پاتولوژیک به چند دسته تقسیم میشود. این ترشحات ممکن است بر اثر یک قارچ بسیار شدید ایجاد شود. رنگ آنها سفید و مقدارشان بسیار زیاد است و گاهی اوقات آبکی و همراه با خارش فراوان و قرمز شدن ناحیه خارجی آلت تناسلی است. این بیماری کاندیدیاز نامیده میشود و احتیاج به درمان دارد. درمان آن معمولا با داروهای موضعی و خوراکی انجام میشود. دسته دیگر از ترشحات پاتولوژیک، ترشحات زردرنگ و بدبو است که بعضی اوقات با خارش بسیار زیاد همراه است.
آنتیبیوتیکها احتمال قارچ را بالا میبرند؟!
از آنجایی که خوددرمانی در ایران خیلی رایج است خیلی اوقات بیمار 2 تا 4 روز آنتیبیوتیک مصرف میکند و علائم بيماري که کاهش پیدا کرد دیگر آن را قطع میکند. با این کار كمي از میکروبهای ناحیه واژن از بین میروند اما چون درمان کامل نشده برخی از آنها زنده میمانند و به آنتیبیوتیک مقاوم میشوند. به همین دلیل بيمار هر نوع آنتیبیوتیکي هم كه مصرف میکند متاسفانه این چرک قطع نمیشود و حتی ممکن است مجبور شویم جراحی انجام دهیم. آنتيبيوتيك حداقل برای 7 روز باید مصرف شود و بعد اگر پزشک صلاح دید قطع شود. مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک نیز به هیچ وجه توصیه نمیشود.
این عفونت باعث نازایی میشود!
ترشحات دیگری نیز وجود دارد که سبزرنگ یا زرد متمایل به سبز است که آن هم به علت «تریکوموناس»، «گونورآ» یا همان سوزاک میتواند ایجاد شود. این ترشحات درمان خاص خود را دارد كه به خصوص اگر سوزاک باشد درمان پنیسیلین لازم است و اگر تریکوموناس باشد درمان با مترونیدازول بايد انجام شود.
شوهر هم باید درمان شود!
در مورد ترشحات پاتولوژیک به خصوص در قسمت ترشحات زردرنگ حتما باید درمان همسر را هم به یاد داشت چراکه این باکتریها با رابطه جنسی به همسر هم منتقل میشود و اگر همسر درمان نشود میتواند در پروستات او باقی بماند و بعد دوباره با رابطه زناشویی به خانم منتقل شود. خیلی از خانمها پس از مراجعه به پزشک و دریافت دارو درمان میشوند اما بعد از اولین نزدیکی دوباره این عفونت به آنها منتقل میشود و دوباره علائم بيماري در آنها ايجاد ميشود. در مورد عفونت زردرنگ و بودار باید زن و شوهر هر دو تحت درمان کافی و مناسب قرار بگیرند.

چرا با مصرف داروهای ضدبارداری احتمال عفونت قارچی بالا میرود؟
داروهای ضدبارداری هم متاسفانه در عده محدودی باعث افزایش رشد قارچ میشود زیرا کسانی که داروهای ضدبارداری استفاده میکنند معمولا قبلا از کاندوم استفاده میکردند و با کنار گذاشتن آن اگر عفونتی در همسرشان باشد به آنها منتقل میشود و احتمال ایجاد قارچ افزایش پیدا میکند اما این داروها خود به تنهایی عامل افزایش رشد قارچ نیست. استرس نیز از آنجایی که روی سیستم ایمنی اثر میگذارد باعث افزایش کل عفونتها در تمام بدن میشود، یعنی سیستم ایمنی که ضعیف شود فرد بیشتر دچار سینوزیت، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و… میشود و مجبور میشود آنتیبیوتیک مصرف کند بنابراین احتمال ایجاد قارچ هم بیشتر میشود. اما اینطور نیست که بگوییم هر فردی که استرس دارد حتما عفونت واژینال میگیرد.
خانمهای یائسه هم ممکن است مبتلا شوند
از آنجایی که ترشحات فیزیولوژیک در خانمهای یائسه کمتر است و محیط واژن خشک است، معمولا عفونتهای شدید در این افراد کمتر اتفاق میافتد اما گاهی اوقات و به صورت نادر شاهد عفونتهای خیلی شدید در خانمهای یائسه هم هستیم بنابراین نمیتوان گفت که اصلا عفونت نمیگیرند بلکه فقط کمتر دچار آن میشوند اما در هر حال آنها هم باید به پزشک مراجعه کنند. کسانی که ازدواج نکردهاند چون رابطه زناشویی ندارند به جز قارچ عفونت دیگری نمیگیرند.
ترشحات زمان بارداري به سختی درمان میشود
نوع ترشحات در زمان بارداری تفاوتی با سایر مواقع ندارد فقط اینکه در بارداري اتفاق بدی که میافتد این است که سیستم ایمنی ضعیف میشود. بيماراني هستند که در تمام مدت بارداریشان ترشحات زرد رنگ دارند که پزشک برای درمان آنها انواع آنتیبیوتیکها را تجویز میکند اما یا خوب نمیشوند یا اگر هم خوب شوند باز بعد از مدتی ترشحاتشان بازمیگردد اما به محض اینکه زایمان میکنند و بعد از يك تا 3 ماه که ویزیت میشوند میگویند ما اصلا دیگر اثری از آن ترشحات نمیبینیم.
[ad_2]
بک لینک
دانلود کتاب